Massage: Cosmetische bindweefsel massage d.m.v. Cupping

Per 30 minuten
€49.50
3 behandelingen
€148.00
6 behandelingen
€250.00
9 behandelingen
€337.50
12 behandelingen
€420.00

In 1900 ontdekte de Engelse neuroloog Head dat een huid die met de onderliggende weefsels is verkleefd, kan wijzen op een storing in je lichaam. Door deze verkleving te masseren maakt de masseur het onderhuidse bindweefsel weer los en beïnvloedt zo de inwendige organen, spieren, gewrichtskapsels en bloedvaten. Bindweefselmassage wordt onder meer toegepast bij hoofd- en buikpijn, spierreuma en slapeloosheid. Ook op littekenweefsel heeft de massage een positief effect.

Cosmetische bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een intensieve massagetechniek die gericht is op het verbeteren van uw huidconditie wat direct effect heeft op het herstellend vermogen ervan. De doorbloeding in het bindweefsel wordt geactiveerd, wat de aanmaak van collageen- en elastinevezels stimuleert. De massage werkt celvernieuwend en de huid ziet er na de behandeling gladder en steviger uit.

Met bindweefselmassage kunnen de volgende effecten worden bereikt: ‣ het stimuleren van de huiddoorbloeding ‣ afname van stress door het opheffen van onderhuidse verklevingen ‣ activatie van fibroblasten ‣ versteviging van het bindweefsel ‣ verbetering van huidstructuur en -teint ‣ vermindering (zichtbaarheid) rimpels, littekens, kraaienpootjes ed.

De behandelfrequentie is afhankelijk van de behandelindicatie, de conditie van de huid en de reactie op voorgaande behandelingen. Bindweefselmassage geeft het beste effect in kuurvorm (6-12 keer). voor drie weken één keer per week behandelen, vervolgens drie weken rust, waarna weer een periode van drie weken met wekelijks één behandeling. Naarmate u vaker een behandeling heeft ondergaan zal het weefsel soepeler worden. De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Om het effect te behouden is het aan te raden de behandeling met regelmaat (1 x per 6 weken) te herhalen of -door tijdens de gezichtsbehandeling- de klassieke massage te vervangen voor bindweefselmassage.

Bij welke klachten is bindweefselmassage geschikt?

Massage van het bindweefsel kan worden toegepast bij uiteenlopende klachten. Soms is een behandeling echt gericht op het verbeteren van de (zichtbare) huid, maar vaak wordt de behandeling ook ingezet bij klachten aan dieper liggende organen.

Voorbeelden van klachten

  • Problemen met de doorbloeding van de huid en spieren
  • Littekens (waarbij de huid is verkleefd met littekenweefsel)
  • Cellulitis
  • Striae
  • Couperose
  • Aandoeningen aan het bewegingsapparaat
  • Migraine of hoofdpijn

De kosten voor bindweefselmassage worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Heb je een aanvullende verzekering met dekking voor alternatieve geneeswijzen? Dan kan het zijn dat de kosten voor bindweefselmassage ook worden gedekt. Vraag dit na bij je verzekeraar. Let ook goed op de voorwaarden die de zorgverzekeraar stelt. Bovendien is er vaak sprake van een maximumbedrag, of een maximaal aantal behandelingen dat wordt vergoed.